visitors: 185087
Rólunk

Köszöntjük oldalunkon!

   Sok éve már, hogy elsõ yorkshire terrierünk uralma alá vonta életünk. Azóta számos siker- és kudarcélményen keresztül tanultuk meg, hogy óriási felelõsség és kihívás egy-egy fajta „tenyésztése” vagyis törekvés arra, hogy az utód szüleinél jobb tulajdonságokat vigyen tovább. Amit nem lehetett könyvekbõl megtanulni, azt megtanították kutyáink. És talán a tapasztalat volt a legjobb tanítómester melyet nem helyettesíthetett egy tankönyv sem. Fokozatosan, az egyes vérvonalakat tudatosan „felhasználva” építettük fel kennelünket megfogadva tapasztalt mestertenyészto(k) és küllembírók baráti tanácsait.

   Kutyáink nem tökéletesek. Hogyan is lehetnének azok….Tenyésszukáink kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a kutya általunk ismert genetikai háttere számunkra – a saját magunk által megszabott minimumkövetelményeknek - megfelelõ legyen. Soha nem tartottunk meg olyan kiskutyát, ahol alomtestvérei között standardtól való eltérés illetve egyéb hiba elõfordult, még akkor sem, ha az adott kölyök anatómiájában egyébként megfelelõ lett volna.

   Az elmúlt 3 évben egészségügyi szûréseknek is alávetettük kutyáinkat. Mára elértük, hogy több saját tenyésztésû szukánk – legalább anyai ágon - már nem csupán „elsõ generációsan” igazoltan mentes bizonyos betegségektõl - ami természetesen nem jelenti azt, hogy nálunk ilyen problémák soha nem fordulnak elõ. Viszont igyekszünk minden tõlünk elvárható lépést megtenni a problémák kiküszöbölésére.

   Az igencsak „pörgõs” természetu terrier mellé 2002-ben megérkezett kennelünkbe az elsõ „társasági kutyánk”. Akkor értettük meg azt, hogy mit is jelent az a mondás „a shih-tzu a világ közepe”. Megismertük a „kutyatermészet” két végletét. Szerelmesei lettünk a krizantémfeju kiskutyának. Kudarcokban itt is részünk volt. HJCH Abigélünk elsõ ellésénél koraszült, életét biztonsággal csak úgy lehetett megmenteni, ha roncsolódott méhét is eltávolították. Majd elsõ saját tenyésztésû visszatartott kölykünk 4 hónaposan bélcsavarodásban elpusztult.

   Aztán megkaptuk azt, ami mindenért kárpótolt…. 2005-ben megszületett kennelünk elsõ csokoládé-fehér színû szukája „Nutella”, majd követte Õt a következõ alomban „Chokolade Caramell” majd „Hot Chokolade” és „Ice Coffee”, természetesen minden kutya májbarna pigmenttel. Az amúgy is inkább sötét színû szukák mellett (fekete-fehér és particolor) célunk lett e ritka szín gondozása, rögzítése. Bár Nutella és Chokolade Caramell nem nálunk élnek, Hot Chokolade és Ice Coffee remélhetõleg segít célunk elérésében.

   S ha idõnként erõfeszítésünk ellenére sikertelenség, kudarc vagy csak egyszerûen „probléma” nehezíti mindennapjainkat igyekszünk továbblépni a következõkre gondolva:

"Nem szeretem föladni, mert attól a dolgok még ugyanúgy mennek tovább, és az ember legnagyobb ellensége végül a saját tehetetlensége lesz." /Demjén Ferenc/


Name Your Poison


<< vissza
 
info@nameyourpoison.hu | +36 30 2965200
Magyar változat English version Deutche verzion